Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Μάιος στο «Μαρούλα»: Μια βόλτα στο σινεμά του κόσμου




Φέτος το Μάιο το «Μαρούλα» μας πηγαίνει μια βόλτα στα σινεμά του κόσμου, εμπλουτίζοντας τις κινηματογραφικές μας εμπειρίες με ταινίες από Αγγλία, Ιρλανδία , Βέλγιο, Αργεντινή και Σουηδία.
 
Ξεκινάμε 1,2 και 3 Μαΐου από την Ιρλανδία του 1932, με μια- όπως τη χαρακτήρισε και ο Guardian-δυνατή ταινία, το Jimmy’s Hall, παραγωγής Αγγλίας-Ιρλανδίας. Στις 8, 9 και 10 Μαΐου έρχεται η βελγική παραγωγή «Το Μαγικό σπίτι», με έναν απολαυστικό πρωταγωνιστή και διασκεδαστικούς δεύτερους ρόλους (Αθηνόραμα), ενώ στις 15,16 και 17 Μαΐου η Αργεντινή μας λέει «Ιστορίες για αγρίους», μια ξεκαρδιστική κωμωδία για απαιτητικούς θεατές» (Lifo).

Στις 22,23 και 24 Μαΐου ακολουθεί η αγγλική ταινία «’71», η οποία διαδραματίζεται στη Βόρεια Ιρλανδία, στους δρόμους του Μπέλφαστ του 1971 και που σύμφωνα με το Flix είναι «μία από τις πιο έντονες κινηματογραφικές εμπειρίες που ζήσαμε πρόσφατα, ένα ντεμπούτο τόσο εκρηκτικό, που δεν μπορείς να το φανταστείς».

Ο μήνας κλείνει με τη βραβευμένη στο Φεστιβάλ Καννών και υποψήφια για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας «Ανωτέρα Βία», σουηδικής παραγωγής, που θα προβληθεί στις 29,30 και 31 Μαΐου, ένα βαθιά σαρκαστικό δράμα πάνω στην ανθρώπινη φύση και τις κοινωνικές συμβάσεις.

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στο σινεμά του κόσμου!

Το πρόγραμμα αναλυτικά:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου